Dit zijn de Specials, met een link naar Vlaamse, Nederlandse en Internationale Vedetten uit 1945/1990.
Klik op de menu's hierboven en surf naar de Specials over Vedetten uit 1945/90 !

Hier boven : video van Peter West in het VRT TV1 programma : "De rode loper".
Klik op foto links en bekijk de hoes van "Dan denk ik aan jou".Van Heist-op-den-Berg tot Düsseldorf (D)

Peter West

Het leven voor de kleine Leopold Nijs begon op 3 december 1949 in het Kempische Heist - op - den - Berg. De naam Leopold werd al vlug Paul en de muzikale microbe kwam voor het eerst bij hem naar boven door in enkele lokale orkestjes mee te spelen als gitarist. Eén van die eerste groepen was "Les Jeunes", waarin toen ook Paul Michiels meespeelde. Onze Paul pastte zich het pseudoniem "Paul Robbins" aan ging op vraag van Luc Derdin, later de big boss van de Tamara King studio, meespelen als zanger - gitarist bij The Hit Boys,waarbij ook Bobby Prins speelde. In 1967 zouden ze hun eerste (en enige) single opnemen met als titel: "Goodbye my darlin'" In die dagen kende men in België nog de "dienstplicht", waardoor alle jongeren opgeroepen werden om hun legerdienst te doen. Tijdens zijn legerdienst ontmoette Paul de muzikale commandant Van Herck. Deze lag ook aan de basis voor de zangcarrières van o.m. : Marc Dex en Micha Marah. Commandant Van Herck liet Paul werken als geluidstechnicus bij de optredens van Marc Dex. Enige tijd later nam hij Paul mee naar Roland Kluger, broer van Jean Kluger. Roland nam met hem een eerste plaat op onder de nieuwe naam, Peter West. Het plaatje droeg in 1970 de titel : "Santo Domingo". Een eerste succes kwam er met de volgende single, getiteld : "Zonder vrees". Op BRT 1 radio bestond toen nog de "Top 10 der Nederlanden"en Peter haalde de eerste plaats in augustus 1971, in december van dat jaar hield de Top 10 der Nederlanden echter op te bestaan. Optredens en plaatopnamen begonnen nu goed van wal te steken. Zangeres Ann Christy verzorgde regelmatig zijn voorprogramma tot Anneke zelf succes begon te scoren met o.m. : "Dag vreemde man ", hiermee zal ze Peter wel niet bedoeld hebben.

KLIK opde foto's voor een veel grotere afbeelding :

Paul bij zijn Plechtige Communie.

Optreden tijdens Teletop 10 in Blankenberge.

Peter zingt "Mexico"
Roland Kluger bracht met Peter in 1971 nog " Met jou wil ik leven " uit, nummer dat nog steeds Peter's voorkeur draagt. Het daarop volgende jaar kwamen nog de singles : "Lieveling " en " Zoon van mijn vader " uit. Dit laatste was de Vlaamse cover van het Engelse nummer: "Son of my father " dat door Chicory Tip in de internationale hitlijsten gezongen werd. De liedjeswedstrijd "Hit '72 " moest het eerste interprovinciaal festival van het Nederlandse lied worden. Elke provincie vaardigde 5 kandidaten uit begeleid door een ploegleider. De eerste uitgave van dit festival werd gewonnen door de Antwerpse ploeg, onder leiding van René Ingelberts en bestaande uit : Samantha, Micha Marah, Norma Hendy, Bobby Ranger en Peter West. Een foto van deze winnende ploeg bekijken? Klik dan op :

Vlaamse vedetten ontmoeten elkaar.

Tengevolge van een dramatische gebeurtenis zou Peter nadien zijn zangloopbaan stoppen. Zelf verteld hij hierover in het videofragment uit het TV programma "De rode loper ", dat u op deze pagina kan vinden. Peter werd toen producer en promotion manager bij de Heistse platenfirma Monopole van Leon Lambrechts. Het was Peter die Claire haar succeslied "Vreemde vogels " liet opnemen, hij lanceerde Sonia Pelgrims als Judy Mc Queen met " Moving along" en produceerde de hit van zijn vroeger orkest, The Classic Illustration met "Darling, I love you".
foto
Een foto als Paul Robbins, links en als gitarist bij The Hit Boys, de grootste van de Boys is Luc Derdin.

Peter kreeg goede relaties op muzikaal vlak in Duitsland en eind jaren zeventig beslisste hij dan ook om er meteen te gaan wonen. Met Piero Capponi maakte hij een drietal plaatopnamen onder zijn eigen "Peter West records" label. Succes was er ook met Iris Perleberg die scoorde met "Hallo Kleiner ". In samenwerking met voornoemde Piero Capponi stichtte hij het label "Cape". De new age CD "Mare" werd er op uitgebracht,waar ook twee zelfgeschreven nummers van Peter op staan.De opnamen gebeurden in Rome samen met de Italiaanse producer Gian Franco Reverberi, waarvan foto op deze pagina in de studio. Nadat Sandra Kim in 1986 het Eurovisie Songfestival won begon ook haar internationale carrière en Peter bracht in 1988 twee van haar nummers uit in een Italiaanse versie, vertalingen van Sandra's "Berlin " en " Train de nuit " Peter zou 27 jaar na z'n laatste optreden nog eens het podium betreden als gast tijdens het festival "Rock around the hill " in zijn gemeente Heist-op-den-Berg. Momenteel houdt Peter zijn dagen gevuld met producties voor zijn eigen maatschappij "Peter West Trading & Musik Production e.K." in het Duitse Dusseldörf.
(interview en tekst : Jean Brits)

KLIK opde foto's voor een veel grotere afbeelding :

Peter samen met Gian Franco Reverberi in de studio te Rome.

Peter West heeft het naar zijn zin in Düsseldrof.