onze websites : euromediarts | Service Web | Radio Web | Radio Mi Amigo Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuw | Zoeken | Contact
lola
VEDETTEN SPECIAL : HERINNERINGEN AAN DE CARRIÈRE VAN...
 
 
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB

Willeke Alberti (Willy Albertina Verbrugge geboren in Amsterdam op 3 februari 1945) is een van de veelzijdigste Nederlandse zangeressen en actrices. Ze is een dochter zanger Willy Alberti (Carel Verbrugge). Zij trad ook succesvol op in muzicals, TV-shows en in film en theater.
Over Willeka Alberti is zoveel te vinden op het internet en wij zo- veel mogelijk niet in herhalingen willen vervallen.
Daarom is voor deze special gezocht naar foto's en teksten die exclusief zijn of niet zo eenvoudig te vinden.
Pas 11 jaar trad zij al op in een musical. In 1958 nam zij haar eerste plaatje op. In 1963 had zij een eerste hit : "Spiegelbeeld", goed voor een gouden plaat (een bewerking van "Tender years" van George Jones).

VOOR SUCCES IN DE WIEG GELEGD !

Foto's boven : de opgroeiende Willy Albertina Verbrugge (Willeke Alberti) van haar geboorte in 1945 tot samen met vader Carel Verbrugge (Willy Alberti) en moeder aan de afwas in hun huis in de  Jekerstraat, 54 in Amsterdam.
Wie denkt dat een tienermeisje als Wille Alberti alleen moest zingen en haar favoriete plaatjes beluisteren (zie foto onder links) heeft het goed mis. De foto's er naast tonen duidelijk aan dat ze ook in het huishouden haar handjes moest laten wapperen : aardappel schillen en nog steeds de afwas... 

WILLEKE OP (GOUDEN) 45t !

De kleine foto's rechts geven, bij middel van foto's die op haar platenhoezen werden afgedrukt, een beeld van de evolutie als platenvedette van Wille Alberti.

OP TV : EN AFSPIEGELING VAN HAAR SUCCES

De foto's onder en boven geven een beeld van de allereerste TV-optredens van Willeke Alberti in programma's als Rooster van de Avro en Riedels en fiedels van de NCRV.. Bovenaan links :  Willeke heeft in 1959 in Nederland haar eerste solo single opgenomen : "Als ik je zie" (de Nederlandse versie van de Amerikaanse hit "Let it be me"). Niemand kon vermoeden dat dit de start van een grote platencarrière zou worden. Het werd geen groot succes. Er werden niet zo vlug nieuwe opnames gemaakt en "Tom Pillibi" (Nederlandse versie van het nummer waarmee Jacqueline Boyer in 1960 het Songfestival won) verkocht ook al niet denderend. "Midi midi midinette" ( de Nederlandse versie van een Conny Froboess hit) verkocht al een stuk beter.
en hierdoor kon Willeke nu overal op in Nederland optreden. Haar eerste top 10 hit kwam in 1962 met "Norman" (waar ook een Duitstalige versie van werd gemaakt). "Hé niet zoenen op 't zebrapad" en "Bij de halte van lijn negen", brachten ook al niet te gewenste succes. Tot Willeke in 1964 met "Spiegelbeeld" haar eerste gouden plaat veroverde. Op de foto boven werkt ze haar make-up wat bij voor een TV-optreden waarin ze haar gouden hit zong en waarvan je hieronder enkele beelden ziet.

EEN GOUDEN PLAAT EN EEN GOUDEN VADERR

Opmerkelijk is dat Willke op haar elfde haar eerste plaatje opnam samen met haar vader (zie foto boven rechts) en wel dit liedje met toepasselijke titel " Zeg pappie kreeg", met als B-kant "Harlekijntje"; Willeke had de grote een een aanbod van Wim Sonneveld te krijgen om in zijn show op te treden (zie foto boven rechts). Maar ze had net de aanbieding gekregen om in de TV-serie "De kleine waarheid" een hoofdrol te vertolken.  In haar plaats werd Corrie van Gorp gecontracteerd.

Op de foto links boven : honderdduizend exemplaren verkocht Wille Alberti van haar eerste grote hit "Spiegelbeeld". Jack Haslinghuis van Phonogram (PHILIPS) reikte haar een gouden plaat uit.
Op de foto boven rechts : Willeke Alberti nog steeds erg populair in Nederland. En haar overleden vader aan wie ze veel te danken had. Ook Willy Alberti, is nog steeds niet vergeten. Daarom een leuke kiek van vader en dochter Willeke, die toen het prille begin van haar carrière beleefde.

 

On the photo above : one hundred thousand copies sold Wille Alberti from her first hit "Spiegelbeeld". Jack Haslinghuis of Phonogram (Philips) gave her a gold album.
In the photo above right: Willeke Alberti, still very popular in the Netherlands, and her deceased father Willy Alberti to whom she owes a lot, and is still not forgotten. Therefore a nice snapshot of father and daughter Willeke, who was at the very beginning of her career.

DE KLEINE WAARHEID

The player will show in this paragraph

De redactie kon het niet laten om de bezoekers van deze Willeke Alberti Special een fragment aan te bieden van "De kleine waarheid" waarin ze schitterde als Marleen Spaargaren.

WILLEKE PRIVÃˠ

Foto boven : Willeke op de lagere school (voorloper van de basisschool). Na de MULO ging Willeke zich hele- maal toeleggen op haar zangcarrière.

DE EERSTE LIEFDEE

Willeke trouwde in 1965 met Joop Oonk (zie foto boven). Joop was bas- gitarist van de Haagse gitaargroep The Jumping Jewels (op de foto onder met rechts Joop). Hun dochter Daniëlle werd in 1968 geboren. Het huwelijk liep op de klippen 1974..

Op de foto onder krijg Willeke de har- telijke felicitaties van collega Rob de Nijs. Joop kijkt wantrouwend toe..

HUWELIJK van het JAARR

In 1976 trouwde Willeke met een van de meest begeerde vrijgezellen van Nederland : John de Mol Jr. Zoon van zijn beroemde vader en tegenwoordig  multimiljardair in de TV- en showbizz.

Op de foto boven een stralende kers-verse mevrouw de Mol.

Op de foto boven de bruidstoet met on- deraan rechts de in Nederland en Duitsland bekende zus van John : ons aller Linda de Mol.

Met John de Mol Jr, kreeg Willeke een zoon. Johnny, werd in 1980 geboren. Door GTST (Goede tijden, slechte tijden) werd hij later bekend en begon een filmcarrière.

Een huwelijk van Willeke was groot nieuws in Nederland. Er werd zelfs een postkaart van gemaakt. Willeke ging scheiden van John en trouwde in 1983 met de Deense Ajax vedette Sören Lerby (foto onder). Ze woonde met hem tijdelijk in Duitsland, Monte Carlo en België. Helaas eindigde ook dit hu- welijk weer in een scheiding. Ze kre- gen samen een zoon : Kaj.

Ze zijn zeldzaam, de artiesten die van wie de carrière startte in 1956 en die in 2012 nog steeds succes hebben.
Ze acteerde in TV-series, had solo met haar vader succesvolle TV-shows zoals In 1964 show voor de AVRO. Samen met Rob de Nijs, Anneke Grönloh, Ria Valk en The Blue Diamonds. Dat waren de grote namen van die tijd. In 1968 maakte Willeke een soloshow voor de die omroep : "Willeke Internationaal", speelde ze in "Er was eens...." (bekende sprookjes voor jong en oud), in de TV serie "Tijl Uilen- spiegel", "Dit is Willeke" !KRO) en "Hit Boulevard" (TROS). Ze stond op planken samen met Jeroen Krabbé in "Twee op de Wip" en speelde de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm "Rooie Sien".


Het aantal hits is bijna niet meer te tellen : "De winter was lang", "Perche perche", haar tweede gouden platensucces "Mijn dagboek" (dat ook in het Engels werd opgenomen onder de titel "My Diary Of Love"), "Het oude huis" en "Veel te lang", enzovoort. Willeke heeft ook een boek ge- schreven: "Verliefd op het leven".

copyright     euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating vragen,
suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie