onze websites : euromediarts| Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuwm | Zoeken | Contact
 
 
OVER JEANNINEKE EN DEA DOLL

Jeannine Ulens woonde in Costa Mesa in California USA.. In 2008 werd ze zestig in en méér dan de helft hier van (32 jaar) stond ze als zangeres op de planken in Vlaanderen en Nederland. Een leven van wel en wee in de stormachtige wereld van de showbizz.Geboren op 4 maart 1948 als Jeannine Ulens in Brustem (bij Sint-Truiden in Belgisch Limburg) stond ze als kleuter al op de planken. Jeannineke zong in het orkest van haar ouders en had zoveel succes dat het zelfs tot in Nederland te horen was en Johnny Hoes (wie anders ?) haar een platen contract aanbood. Tiener geworden zong ze nog steeds de pannen van het dak en een nieuwe producer dacht dat het tijd werd om wat inter- nationaler te worden en in het Engels te zingen. Hij gaf haar de naam "Dea Doll" en ze was vertrokken voor een verbluffende carrière die haar niet alleen in Nederland en België, maar doorheen een groot deel van Europa op de podia bracht !

Het kleine Jeannineke aan het werk : links optreden met het orkest van vader en moeder. Van links naar rechts op de foto : moeder Maria Loix drums, Jeannineke, vader Lode Ulens (saxofoon) Figaro (bas) en Libert Smets (accordeon).

Eindelijk rust en geluk, dat vond Jeannine ver van huis, langs de andere kant van de oceaan In Costa Mesa in California USA. Haar hui- dige man, Jim Berry, leerde ze ken- nen toen die voor zakelijke projec- ten in België verbleef. Eerst werden het enkele maanden vakantie in het zonovergoten Californië. Maar na een tijd zei Jeannine, die de show- bizz spuugzat was, "Dea Doll" en Vlaanderen vaarwel, en volgde haar man naar de USA. Haar moeder ging met haar mee en het is er heerlijk wonen op enkele kilometer  van Newport Beach, Disdeyland, Holly- wood  en Los Angeles. Ze baat er nu een knusse "Bed and Breakfaast" uit met alle comfort ie er bij hoort.

 
DE POPULAIRSTE DEA DOLL SINGLES
Bekijk enkele voorname singles van Dea Doll die op diverse platenlabels werden uitgebracht.

KLIK hiernaast onder op de num- mers en bekijk de hoezen  in origi-nele en ongeschonden staat :

01. single : Le jour le plus long
                    Loco-motion
02. single : Let(s dance
03. single : Goodbye Baby
04. single : Denk aan mij
05. single : Carrier, on drive along
06. single : The eye of a tiger
                    Come and get it
07. single : Blue bayou
                    Delta dawn
 
LUISTER NAAR DEA DOLL !

"One Good Reasan" is de titel van een bijzon- der geslaagd Country & Western liedje op plaat gezongen door Dea Doll. Wie Dea niet kent of kende : hier is je kans om deze populaire zangeres te beluisteren :

  Vlaamse Vedetten Special menu    Dea Doll : het boek   
 
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie