<
om de tablet webpagina te vergroten : met twee vingers gelijktijdig links en rechts vegen
 
Van Lauwe naar Deutschland...

(De design en de reconstructie (schaal 8/10) van het oorspronkelijk artikel boven is van Jos Verlinde.)

EEN FOTOREPORTAGE UIT 1961...
...in het toen populairste blad van de Benelux "Juke Box". En in een van de meest gelezen rubrieken van het blad "Cin Box", met al het filmnieuws. Norbert, toen student aan de Leuvense Universiteit, verzorgde de lay-out en de teksten ervan. De plaatsruimte voor eigen vedetten werd in "Juke Box" normaal in millimeters uitgerekend. Dat Norbert zoveel ruimte kreeg voor dit artikel  was te danken aan het feit dat Tony goede relaties met uitgever Jan Torfs onderhield.
Lees de volledige tekst (in de Vlaamse spelling uit 1961) van het artikel :

In deze Cin Box : een ereplaats voor Tony Sandler uit Lauwe, die zich heeft weten op te werken tot een veelgevraagde filmvedette in "t buitenland en die in "Schick deine Frau nicht nach Italien" een hoofdrol kreeg toegewezen. Uit deze film : 1. Tony op de scooter met zijn knappe tegenspeel- ster Gerlinde Laker. 2. Tony zingt z'n serenade " Wo immer du auch bist" in gezelschap van z'n boezenvriend Franco Andrei (op het balkon van het hotel Bristol in Merano, Itali 3. In een knappe Lancia zingt Tony "Auf allen Strassen". Bravo, Tony en welkom in eigen land, na uw vier maanden kontrakt in Itali !

Tony Sandler (derde van rechts) was ook, zoals bijna elke Vlaming, een groot wielerliefhebber. Op de foto staat hij tussen enekle van de beste wielrenners van in de jaren vijftig en zestig : Brankart, G.Desmet, Hoevenaers, A.Desmet, For, Van Geneugten, Planckaert en Jannssens..
Tony was ook te zien op de Duise radio- TV.  Hieronder enkele fragmenten uit dee Duitse film die in Itali werd opgenomen. Net de twee landen waar Tony actief was voor hij naar de States vertrok. En Rome en... de "coureurs" spelen een belangrijke rol.

The player will show in this paragraph

naar boven  
Boven een unieke foto van Vlaamse vedet-ten die naar de "Deutsche Rudfunk-, Fernseh-, und Phono-Austellung 1961" in Berlijn getrokken waren met de hoop ook in Duits-land door te breken : v.l.n.r. Jo Leemans, Tony Sandler, Henk van Monfoort, Jacques Raymond, PIng Ping, Lieve Olga en Rocco Granata. Alleen Tony zou daar ook echt in slagen. Op de foto hiernaast links zie je hem met Duitse topsterren zoals Fred Bertelman, Siw Malmkwist en Carmita. En hieronder een tv-toestel uit het begin van de zestiger jaren waarop beelden vertoond worden uit de tv-films
van het Duitse tweede net "ZDF"  waar Tony Sandler een (hoofd)rol in speelde. In plaats van een Amerikaanse had hij dus net zo goed een Duitse vedette kunnen worden.
 
  Tony Sandler in Vlaanderen Tony Sandler in Italia  
 
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie