om de tablet webpagina te vergroten : met twee vingers gelijktijdig links en rechts vegen
 
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
Van Lauwe naar Italia...
Dit was groot nieuws in 1959 !


Tekst uit het populairste muziekmagazine in 1959 : "Voor de vele lezers, die charme zanger Tony Sandler steeds hebben gekend met een onbehaar- de kin, brengen we hier in primeur d verras- singsfoto : Tony-met-een-baard.
De berichten die ons uit Alasio, de zon- overgoten badplaats aan de Italiaanse Bloe- menkust bereiken, zijn zeer optimistisch. Met zijn internationaal programma oogst Tony er veel succes en de directie is er wat blij Tony voor vier maanden onder contract te hebben.
Tony, die eigenlijk Lucien Santel heet, werd op 18 augustus 1933 geboren te Lauwe-Kortrijk als vierde in een gezin van acht kinderen. Van jongsaf had hij een goede stem, zeer ge- waardeerd in het knapenkoor van het kollege te Moeskroen. Hij mocht zelfs eens helemaal alleen een liedje zingen in het

Vatikaanen Tony is er altijd trots op gebleven.
Zijn eerste populariteit verwierf Tony als zanger bij het Solydor orkest. In de Grote Prijs der Vlaamse Vedetten 1954 won hij met zijn "Lied der Zee" de eerste prijs als charmezanger. dan kreeg hij een engagement bij Polydor en een vedettenplaats bij het Benelux Theater. Nu treedt hij gedurende vier maanden op in het land van de spaghetti. Z'n nieuwe Polydor-platen ("De laatste tango"; "Capitano" en vooral "Venus") zullen er ondertussen wel voor zorgen dat z'n vele fans hem niet kunnen vergeten.
(Dit is de letterlijke tekst van het artikel met inbegrip van de spelling uit die tijd. Zelfs het lettertype en de grote van de titel werden overgenomen. In artikel staan uiteraard heel want gegevens die men ook elders op deze pagina's kan vinden.".

Op de foto onder : Tony-met-baard in lachend gezelschap van Ke Riema. Zij schreef de teksten schreef voor enkele van de grootste Vlaamse hits, zoals "Eenzaam zonder jou".

A Ladies Man...

In het internationale en zonnige vakantieoord had Tony Sandler geen gebrek aan vrouwelijke fans. Hij werd er soms letterlijk op de handen gedragen (zie foto boven midden). Tony was dan ook een knappe man. Het wat zuiderse type (vandaar Santel ?) dat vele meisjes uit het koude noorden laat weg-   dromen. En wat meer is : Tony is een van die mannen die "mooi oud worden" en er zo te zien met de dag charmanter op worden. Toch is hij op de eerste plaats een "family man" die alle een halve eeuw lief en leed deelt met zijn Mimi. En dat is in de showwereld, en zeker in de Amerikaanse, een wereldwonder...

  Tony Sandler in Duitsland Tony Sandler in de USA  
 
copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie