de websites : euromediarts | Service Web | Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's  Web | Norbert Web | Nieuw | Zoeken
 
Van Lauwe naar Las Vegas (USA)...
 
Amerikanen zijn altijd al gek geweest op 'France' en dan speciaal op Paris. In 1960 konden alleen rijke lui naar de lcihtstad en dus besliste men om de "Casino de Paris" dan maar naar Las Vegas te halen. De re- vue "Plaisirs", met Line Renaud en de hele cast. Om het voor Amerikanen verteerbaar te maken kwam er een voorprogramma met o.m. zanger entertainer Ralf Young. Die werd zelfs naar Europa gestuurd om nog wat talent te vinden. In Alassio maakten ze ken- nis met Tony Sandler en boden hem een contract aan. Tony belde Mimi en die zei : "We doen het"...
naar boven  

Op de foto boven Tony Sandler en Ralf Young aan het werk in het voorprogramma. Het klikte tussen die twee, op persoonlijk en artistiek vlak. Twee goede zangers (een hoge en lage bariton), de onbehouwen eentalige Amerikaan en de charmante Europese polyglot : ze besloten na de show samen te blijven en een muzikaal duo te vormen.
En het werd een fenomenaal succes. Optredens doorheen de hele USA met prima muzikanten en in prestigieuze zalen zoals het Caesars Palace. Een eigen  TV-show en gastoptredens in andere nationale shows. Toen de oudere Young in 1979 op rust ging begon Tony Sandler aan een solo carri√®re.

Tony Sandler and Ralf Young...en Ella Fitzgerald

In 1969 presenteerden Tony Sandler & Ralph Young wekelijks een heel populaire Tv-show op een van de belangrijkste TV zenders in de USA NBC. In deze video zijn 11 minuten te zien van de show op 4 juni 1969. Ella Firzgerald, wellicht de meest beroemde jazzzangers ter wereld, was er te gast Tony en Ralph zingen ondermaar bij de start van de show een brokje van de Belgische wereldhit van Soeur Sourire "Dominique" en tweetalig Engels-Frans "Sweet Georgia Brown". Ella van haar kant brengt een knappe versie van "This Girl is in Love with You".

English ENGLISH
In 1969 Tony Sandler & Ralph Young presented the very popular weekly 'Kraft Music Hall' -one hour TV show on NBC. This is 11 minutes of this episode aired on the 4th on June in 1969. This unique document shows 11 minutes part of the show with special guest the fantastic jazz icon Ella Fitzgerald. Sandler & Young perform "Sweet Georgia Brown" and Ella perfoms "This Girl is in Love with You".

En niet te vergeten : van "Sandler and Young" werden in de States ook miljoenen platen verkocht. Hun eerste "Side by Side" was meteen raak. Maar Norbert vertelt dat, toen hij midden de jaren tachtig in Los Angeles op zoek ging naar een platenzaak waar nog LP's werden verkocht, en hij bovenstaande LP's vond, de verkoper wist te vertellen dat dit de LP was waar nog het meest vraag naar was.

Tony verliest zijn partner en vriend....

Marc De Vlieger, onze correspondent in de USA, ontving een briefje van Mimi, de vrouw van Tony Sandler. Tony's jarenlange partner en vriend Ralf Young was overleden :
" We just got a telephone call from Lena Young announcing the passing away of her Father last night 8.22. at the age of 90. He died peacefully. His lungs gave in. Service is schedule for next week on Monday or Saturday. Tony and I will fly West for the funeral. Mimi "

  Tony Sandler in ItaliŽ Tony Sandler in de pers 
 
copyright  ¬©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie