onze websites : euromediarts | Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's  Web | Norbert Web | Nieuw | Zoeken | Contact
 
Van Lauwe naar...Brugge
 

TONY SANDLER IN BRUGGE
Op de foto : dhr. Muylle (toenmalig directeur van het vooraanstaande bioscooptheater "Memlinc" in Brugge, presentator Pros Clerckx en Tony Sandler. Zij bekijken de uitnodiging tot de gala voorstelling van de nieuwe film van Tony Sandler, die hij zelf zal voorstellen. Het gala werd ge- promoot door het muziekblad "Pick Up" waarvan Norbert de hoofdredacteur was.

 
The Bruges Connection...
   
  ODE AAN EEN BRUGSE LIEFDESGESCHIEDENIS...
De muziek van de titelsong van de allereerste solo LP van Tony Sandler in de USA was gecomponeerd door...een Bruggeling. Wijlen Jacques Rau was de muzikaal begaafde zoon van de eigenaars-uitbaters van het Hotel-Restaurant "De Sneeuwberg" op de Grote Markt (Hallestraat) te Brugge. De oudere Bruggelingen herinneren zich nog de teatime concerten die hij gaf in de zaak van zijn ouders. Bijgestaan door zijn broer Fernand speelden zij "quatre-mains" (als pianoduo) populaire klassieke melodietjes. In 1978 reisde hij met vrouwlief naar de States en in Las Vegas in het "Sahara Hotel" gingen ze "Sandler and Young" beluisteren. Na de voorstelling werden ze hartelijk ontvangen door Tony, en toen die hoorde dat Jacques componist was werd Leo de Lyon er bijgehaald. Om een lang verhaal kort te maken : dit re-sulteerde in deze dubbele titelsong waarvoor Tony zelf de teksten schreef.
(nvdr. : Tekst m.m.v. Brugse historicus Jaak Rau / LP door Norbert gekocht in 1984 in een platenzaak in Los Angeles USA ).
 
Tony back in...Europe
   
  Piet Perneel was de inrichter van "Zeven Klein Groen",  een reeks kleinkunst optredens in "Ter Groene poorte" te Brugge. Toen Norbert startte met zijn theatershow kwam hij in dienst bij Norbert's  showgroep als productiemanager. Toen Norbert door ziekte even moest afhaken stichtte hij zijn eigen "feestkantoor". Via Norbert hoorde hij voor het eerst over Tony Sandler en diens succes in de States. Samen met Kwiwanis Kortrijk haalde hij Tony, voor het eerst sinds zijn lang van uit de States,voor een gala avond terug naar BelgiŽ. Op de foto links : Piet toen hij Tony ging opzoeken in de USA. De show werd opgenomen en later uitgezonden door de BRT TV.   
  Tony Sandler : in de pers Tony  :  vrienden en verhalen   
 
copyright  ¬©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie