onze websites : euromediarts| Show Web | Radio Web | TV Web | Film Web | 50's Web | Norbert Web | Nieuw | Zoeken | Contact
 
NEDERLAND ROUWT
THE NETHERLANDS MOURNS...

Andreas Johannes (Johnny) Hoes, born in 1917 in Rotterdam, died on July 23, 2011. He was a Dutch singer, producer, composer and lyricist. His record "Och was ik maar bij moeder thuis gebleven" was with 450,000 copies in history as the best selling single ever in Dutch. With "The Tweets" he had a world hit. In 2000 in Great Britain the English version of "The Tweets" was  named the most annoying song of all time.
He was the discoverer and producer of many top artists, including the Belgian Eddy Wally who also appeared in the USA. Since the 60 years he worked with his own successful recording studio and record company. He lived in Knokke (Belgium) since 1983.

De biografie van Johnny Hoes is op het internet uitgebreid terug te vinden. Onnodig dus om het op deze webpagina uitgebreid te herhalen. Voor wie te lui is om het halve net op te surfen :::::Zijn plaat "Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven", staat met 450.000 exemplaren te boek als de best verkochte Nede- landstalige single aller tijden.
In juli 2011 kreeg Hoes een ernstig hartinfarct, waarna hij werd opgenomen in het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven. Na een dotterbehandeling werd hij op 22 juli 2011 overgebracht naar het St. Jans Gasthuis in Weert, waar hij een dag later op 94-jarige leeftijd overleed. Hij is gecremeerd in Heeze.

Op de foto links boven Johnny in zijn beginperiode met Ria Verda en Pierre Janssens (de vader van de Selvera's) . De hoed en de gitaar waren toen typisch voor Johnny. Die doeg hij trouwens ook op de hoes van zijn grootste succesplaat "Och was ik maar bij moeder thuis gebleven" (foto boven onderaan rechts). Er naast : "De Vogeltjesdans" een Neder- lands-Belgische productie van een Zwitsers melodietje. Internationaler kan het haast niet. En alhoewel het in Nederland nooit nr. 1 stond op de hitparades werd het als "The Tweets" een wereldhit. Tenslotte, boven rechts "Zwarte Lola", Wellicht Johnny's origineelste en zonder twijfelzijn pikantste creatie...

En hier enkele van de succesvolste artiesten die hij ontdekte en groot maakte. Op de foto boven zijn grootste vrouwelijke troefkaarten : Zangeres zonder Naam (overleed in Horn in 1998. In 1975 brak de Zangeres met Johnny Hoes. Het leverde een lang juridisch proces op waarin ze financieel aan het kortste eind trok. Ze zou na die tijd alleen nog in verbitterde termen over Hoes spreken) en Annie Heuts (Zwarte Lola). Op de foto onder links "De Limburgse Zusjes" met ernaast boven "Johnny en Eddy Wally" die hem een forse stuiver liet verdienen, de legendarische popgroep "Doe maar" en meer recent ontdekt : Thomas Berge. Onder "Normaal" (uitvinders van de "boerenrock") en "De Heikrekels" (in 2001 overleed drummer Jan Nijsen op 70-jarige leeftijd en in 2007 overleed toetsenist Jo van Gerven op 76-jarige leeftijd. Beiden in hun woonplaats Weert, waar ook de studio's van Johnny's Telstar gevestigd waren, waar Johnny nog dagelijks vanuit Knokke naar toe trok..

  Showbizzweb Nederlandse vedetten menu  
copyright  ‚©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie