om de tablet webpagina te vergroten : met twee vingers gelijktijdig links en rechts vegen
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
 
  HERINNERT U ZICH DEZE NOG ?
 
Bovenstaande kreet was, hebben wij ons laten vertellen, de favoriete uitroep van de zeezender DJ's bij het aankondigen van een "ouwe topper".
Om onze vedetten pagina's te openen leek het ons een leuk idee om de vertolkers van   die "ouwe" toppers eens te bekijken : vroeger en nu.
Als we weten hoe talrijk de bezoekers van het Show web zijn die deelnemen aan onze vedetten quiz, hebben wij er ook nu een spelletje van gemaakt :

KLIK OP "VANDAAG" EN BEKIJK HOE DIE VEDETTE ER VANDAAG
ALS OUWE TOPPER UIT ZIET !
Voor meer "vedetten vroeger en nu" klik hiernaast op "pag.1" en "pag.3"
       

MIEK EN ROEL

SANDRA EN ANDRES

In kleinkunsttheaters en programma's vormden ze in Vlaanderen in de jaren zestig en zeventig een veelgevraagd zangduo. Roel kreeg later bekendheid als filmrecensent voor de Vlaamse televisie.

Hilde en Veerle vormden het sportieve zangduo The Lollipops en hadden redelijk wat succes van 1974 tot 1982 in Vlaanderen en Nederland. Toen ze stopten met zingen bracht de liefde hen naar Nederland en Groot-BrittanniŽ...

           

JAQUES RAYMOND

KALINKA

JO LEEMANS

een Vlaamse charme zanger die geen grote hits had maar veel optrad op TV en twee maal op het Eurosongfestival voor BelgiŽ.

Nog een talentvolle zangeres die haar succes mede dankte aan "Canzonissima". Vond toen haar grote liefde in Griekenland....

Voor Tony Sandler was Vlaanderen te klein. Hij trad op in ItaliŽ en Duitsland om tenslotte carriŤre te maken in de USA.

           

EMMY CASSIMAN

(Ü) BOB BENNY

MICHA MARAH

Zij was niet alleen de zangeres van het hieronder afgebeelde "Trio Cassiman" maar ook een populaire en knappe omroepster van de toenmalige BRT TV.

(1936/2011) In de jaren 50 en 60 was hij een van de populairste zangers in Vlaanderen. Hij vertegenwoordigde BelgiŽ 2 keer op het Eurovisiesongfestival.

is een veelzijdige dame die niet alleen als zangeres, maar ook als radio- en tv-presentatrice en als manager actief was en/of is.

           

HENRI SPIDER

NELLY JANE

ERIK MARIJSSE

Henri Spider geboren in Vollezele 15/11/1950 als Hendrik Deschuy-teneer. Begon op 17-jarige leeftijd in het orkest The Fellows. Runt nu samen met Eddy Govert, muziek-uitgeverij D&V productions. 

Een dynamische zangeres die vťťl te vroeg uit de showbis verdween. Een talent dat verloren ging en eens te meer een gemiste kans op internationaal succes.

Een veelzijdige duizendpoot in ons Vlaams muziekwereldje. Hij werd geboren in het Westvlaamse Tielt op 2 augustus 1944. Hij was zan- ger, manager, uitgever, enz.

              

JOHNNY HALLYDAY

WILLEKE ALBERTI...

ENGELBERT HUMPERDINCK

Franse rockzanger maar geboren in Brussel (BelgiŽ) ! Was gehuwd met het zangeresje Sylvie Vartan.

Talentrijke dochter van Nederlandse artiest Willy Alberti. Haar lied "Spiegelbeeld" is een Nederlandse klassieker.

Hij brak door op hetSongfestival van Knokke. Op 76-jarige leeftijd zingt hij in 2012 voor de BBC op het Eurovisie Songfestival !

   

TRIO CASSIMAN

...

Emmy, Jean-Jacques en Guido Cassiman, een zus en twee broers, begonnen in 1958 driestemmige negro-spirituals en internationale volksliederen te zingen. In die tijd klonk dat als een nieuw geluid : folksongs in close-harmony.

...

  Vedetten vroeger en nu pag. 1 Vedetten vroeger en nu pag. 3   
copyright  √ā¬©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |  redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger
origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie