euromediArts
lola
 BIO'S / VERHALEN / FOTO'S / EN WAT JE NOG NIET WIST VAN...
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB

DE (INTERNET)WERELD IS KLEIN...
Helemaal uit Florida (USA) kreeg ik een leuke email van Marc De Vlieger : "Ik heb een paar uur--tjes rustig naar jullie site zitten kijken en er heel  veel van mijn jeugd in terug gevon-den. Zelf woon ik al 30 jaar in Florida. Ik kom uit het Oost-Vlaamse Aalter en in Vlaanderen was ik lid van het orkest "The Nordas". Het orkest bestond uit  vier broers die de Top 30 van de jaren zestig en zeventig speelden : urenlang al die Vlaamse en Engelse nummers voor jong en oud. Toen waren er nog échte bals en we speelden vele lange uren. Die muziekmicrobe heeft me nog te pakken en wees gerust, ook hier treed ik nog regelmatig op ! "

 
 

KLEINE BENELUX IN GROTE USA...
Dankzij Marc De Vlieger ontdekten wij dat in Flo- rida naast de "Belgian Club" nog een bloeiende club bestaat : de "Netherlands Association of South Flo-rida". Marc is er regelmatig te gast en met Carnaval en andere festiviteiten wordt dikwijls samen gewerkt. Zo zong Eddy Wally (in Florida voor het 20-jarig bestaan van de Belgian Club) ook op het Nederlandse haringfeest. En was Freek de Jonge ook bij de Belgen. Op het EK werd dan ook samen duchtig gesupporterd voor Oranje !

 

WERELDBEROEMD IN HOLLAND EN...THE U.S. OF A...

Het is wel "The Belgiian Club Of Florida" maar er wordt regelmatig samengewerkt met Nederlanders  die in Florida resideren. Op andere plaatsen, zoals in Los Angeles, zijn het de Belgen die aansluiten bij de Nederlandse club. Het hemdje is tenslotte altijd nader dan het rokje. Op de foto links boven zie je dan ook Freek de Jonge die helemaal uit Nederland is overgevlogen. Op de foto rechts Jean "Toots" Thielemans. Die is in de USA zo mogelijk nog populairder dan in Europa en wordt bij zijn optreden in Florida dan ook steevast hartelijk ontvangen door alle andere Belgian Americans.

 

NIEUWE EN OUDE VEDETTEN OP BEZOEK...

Naar het schijnt komt Will Tura regelmatig eens overvliegen, maar op de foto rechts echter een Belgische vedette met internationale faam op bezoek : Salvatore Adamo. Rechts van hem Voorziiter-Stichter Marc De Vlieger met vrouwtje Mona en uiterst links Cathy Travaglia, secretaresse van de Club.  Maar ook de jonge garde, zoals Wim Soetaert (foto boven links) heeft al de weg naar Florida gevonden !

 

NOG MEER "FAMOUS FRIENDS"...

Op de foto boven links : Florida op zijn best : volop zon voor de leden van de Belgian Club en Louis Depryck (met gele shirt en hoed en wereldberoemd als Lou van "Lou and the Hollywood Bananas") op het het achterdek van de "Brussels Sprout" de prachtige boot van voorzitter Marc De Vlieger.
Op de foto's rechts van l.n.r. : Tony Sandler, de zanger uit de Benelux die het écht gemaakt heeft in de USA : Tiony Sandler. In het midden Will Tura die ook al op de bezoek was in de USA. En uiterst rechts : Ann(eke) Soetaert ooit in Vlaanderen een erg populaire zangeres, maar die naar de USA trok toen ze trouwde. Het huwelijk hield geen stand maar Ann bleef in de USA en is een actief lid van de Belgian Club.
Klik in de kolom hiernaast links op de "links" om meer te weten over deze vedetten. En waar Anneke haar mooiste songs vandaan haalde wordt duidelijk voor wie het volgende item leest ::::::::

DE MOOISTE VLAAMSE SIXTIES SONGS...
MARC AND THE USA STARSS

THUIS BIJ DE WERELDVEDETTEN...

Onze Marc is vriend aan huis bij heel wat wereldvedetten uit de USA. De man op de foto links boven is niemand minder dan Don King. Hij was wereldbekend "Boxing Promotor" en de grote man achter Mohamed Ali (oftewel Casius Clay), de grootste bokser aller tijden. En op de foto rechts boven : Marc thuis bij Joe Kramer, de drummer van de "Hall Of Fame" band "Aerosmith".

 

Will was was het begin van zijn carrière een fan van big bands zoals Ted Heath en zangers als Nat King Cole en de Everly Brothers. Pas later ontdekte leerde hij van de profes- sionele  wijze waar op hij werd gecoacht. Toen Elvis overleed zang hij "Goodbye Elvis", het werd een hit en   Will bracht een bezoek aan het graf van Elvis (foto rechts).

Hieronder van de artiesten uit de jaren vijftig waar Will Tura in zijn beginjaren naar op- keek. Van links naar rechts : Het vernieuwende country-rock duo "The Everly Brothers (bestaande uit Isaac Donald ("Don") Everly (Brownie, Kentucky 1 februari 1937) en Philip ("Phil") Everly (Chicago, Illinois, 19 jauari 1939), een zangduo dat het grootste succes had in de jaren vijftig. In het midden het orkest van Ted Heath, de grootste naoorlogse big band die meer dan 10 LP's opnam en en zo'n 20.000.000 platen verkocht. Deze suc- cesvolste band die Groot Brittannië ooit heeft gehad bleef bestaan tot in het jaar 2000. En helemaal rechts een zanglegende ; Nat "King" Cole. Nathaniel Adams Coles (gebroren in Montgomery USA op 17 maart 1919 en overleden in Santa Monica op 15 februari 1965) was een Amerikaans jazzzanger, pianist en songwriter. Cole wordt algemeen beschouwd als de beste mannelijke vocale jazz- en ballad-vertolker van de jaren vijftig en zestig.
Lees meer over Will Tura :
Will Tura Special / Vlaamse Vedetten van A tot Z / Vlaamse platenhoezen en stickers /
Vlaams Vedetten fotoalbum Vedetten Affiche's.

Fender Telecaster

Roland VGA7 V-Guitar Amplifier
MUZIKALE SHOW WEB REDACTEURR

Hiernaast boven kan je lezen hoe Marc De Vlieger bij de redactie van ons  euromediArts Show Web terecht kwam. Niet te verwonde-ren : hij was zelf jaren als gitarist aan de slag geweest bij "The Nor-das" (zie foto boven)
Klik hier en lees er meer overr

Hieronder kan je een kleine com- positie van Norbert beluisteren, met de wondere samples van te-genwoordig, erg lijkend op de klank van de legendarische Fen- der Telecaster met Maple Neck uit... 1952.  Luister maar :

OPGEPAST :
Werkt deze soundplayer NIET in uw Browser : luister dan hier onder met de HTML5 audioplayer.

Hieronder een afbeelding van de al even legendarische Roland gi- taar versterker de "Roland VGA7 V-Guitar Amplifier" Waarover de vakmensen het eens zijn dat het "The most powerful and complete guitar modeling technology in his-tory" is. Luister maar ::

OPGEPAST :
Werkt deze soundplayer NIET in uw Browser : luister dan onderaan deze pagina naar de "Roland VGA7 V-Guitar Amplifier" met de HTML5 audioplayer.

copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating vragen,
suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie