Sylvianne
BIO'S / VERHALEN / FOTO'S / EN WAT JE NOG NIET WIST VAN...
klik op de KNOP
hierboven voor
INTERNATIONALE
VERHALEN
 
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB

Het 50 jarig artiestenjubileum van Johan Stollz werd gevierd in het kasteel van Saffelaere (2011). Johan Stollz, als Joannes geboren te Eeklo op 2 januari 1936 is een Vlaams zanger, pianist en componist. Van zijn hit "Concerto voor Natasha" verkocht hij in België meer dan 180.000 singles, van de Duitse versie meer dan 500.000. Hij trad privé op voor Elizabeth Taylor en Richard Burton en in het Hotel Bel Air in Beverly Hills.

VAN KLEINE PLATENVEDETTE TOT GROTE PLATENBAAS

Onze Spider man redt dan wel niet de wereld maar alvast de Vlaamse Showbizz. Henri Spider begon op 17-jarige leeftijd in het orkest "The Fellows". Scoorde enkele Vlaamse hits en runt nu samen met Eddy Govert de platenfirma en muziekuitgeverij D&V Productions. Geboren in Vollezele op 15/11/1950 als Hendrik Deschuy- teneer.

GELUKWENSEN

Alle medewerkers van het eurome-diArts Show Web en speciaal onze Marc De Vlieger een Norbert (ook een Bruggeling) wensen  Johan Stolz van harte geluk met zijn jubileum en wensen hem nog vele muzikale jaren. Op de foto boven : Marc, Johan en zijn vrouwtje Bernadette.

Meer over Johan Stolz :

Johan bij de Belgian Club in Florida
Johan en Marc musiceren
Johan Stolz en Marc op de fotopagina

In het euromediArts Show Web willen we graag alle aspecten van de Vlaamse muziekwereld be- lichten. Hierbij zetten we ook graag eens de mensen in de kijker die meestal altijd op de achtergrond in alle anonimiteit meewerken aan het succes van onze artiesten : de muzikanten, de arrangeurs, de producers, het background koortje enz.

Een man die zijn passie voor de muziek heeft kunnen uitleven in verschillende facetten van die muziekwereld was zeker Willy Willy was een begenadigd gitarist die op héél wat opnamen van onze Vlaamse sterren te horen is als studiomuzikant. Op plaatopnamen van o.m. : Rocco Granata, Will Ferdy , Cecile Van Dijck, Magenta, Luc Van Laere, Herman Elegast, Norma Hendy, Herwig & Paul Vagant, Luk Bral, Leen Persijn, en andere is hij te horen.
Willy stamt uit een muzikale familie, zijn zus Gerda speelt drums, zus Jeannine speelt de basgitaar en piano. Er was ook nog een derde muzikale zus was en ze traden soms op als “The Heynen Family”.
Willy speelde in 1961 al bij een groep, The Boedha’s. Later maakte hij deel uit van diverse groepen en orkesten. Zijn gitaarwerk weerklonk bij o.m. de Nederlandse rockgroep Cuby and The Blizzards (foto onder rechts), bij Magenta, bij het orkest van Caravelli en later nog bij Stormy Monday.
Met het orkest van Caravelli (foto onder links) maakte hij een wereldtournee zelfs tot in Japan.

Willy werkte eveneens succesvol actief als arrangeur en produceerde o.m. langspeelplaten voor Cecile Van Dijck, Herwig & Paul Vaganten, Luc Van Laere. De enige LP waarop hij zelf met Ingrid Pollet (foto helemaal boven links) in 1982 achter de microfoon plaats nam kreeg als titel  "The Long Years" :
Bekijk de LP in ons fotoalbum.

Willy werkte ook freelance mee aan diverse BRT produkties. Onze redacteur Jean Brits vergezelde hem  bij geluidsopnamen in de "Swan studio" te Buizingen (een nieuwe naam voor de "Start studio" begin van de jaren '70 opgericht door Sylvain Tack, die later ook aan de basis lag van Radio mi Amigo )Voor een BRT muziekprogramma werden er liedjes opgenomen met o.m.: Jimmy Frey, Jacques Raymond, Benny Scott en Juul Kabas.
In die tijd kwam Willy regelmatig bij Jean Brits langs om de nieuwste plaatjes van jonge artiesten te beluisteren, zijn producties voor te stellen en te keuvelen over de showbizz in ’t algemeen. Uit één van deze ontmoetingen kwam ook zijn productie van de laatste single van wijlen Tiny tot stand.
In zijn producties gebruikte Willy graag altijd dezelfde “backing vocals” (foto helemaal boven rechts).
Voor het vaktijdschrift Backstage, dat zich speciaal tot musici richtte schreef Willy recensies over testen van diverse gitaren die hij zelf uitgevoerd had. Hij zou ook nog samenwerken met het gekende instrumentenmerk Roland.
Willy overleed in 1999, amper vijftig jaar oud. In onze herinnering blijft hij leven als een gepassioneerd muzikant, een integere persoonlijkheid en een groot mens.
Laat deze hulde meteen een eerbetoon zijn voor al die muzikanten die vol overgave meewerken op de achtergrond van onze Vlaamse vedetten.

Afscheid van
een troubadour :
JAN PUIMÈGE

Een schok van ongeloof ging op 22 mei 1982 door de Vlaamse muziekwereld, Jan Pluimège was niet meer. Een hartaanval lag aan de basis van dit véél te vroeg heengaan van deze talentrijke kunstenaar. In zijn korte carrière liet hij toch enkele mooie liedjes achter voor de eeuwigheid.
Jan werd geboren te Antwerpen op 7 augustus 1955. Reeds op 16 – jarige leeftijd kon je hem op podia in diverse jeugdclubs aantreffen. Een vriend schreef hem in voor de toenmalige gekende liedjeswedstrijd “Ontdek de Ster” in 1975. Met het lied “Stand- beeld” won hij de finale en kreeg het grote publiek kennis van Jans warme gevoelige stem. Men smeedde het ijzer terwijl het heet was en meteen zag datzelfde jaar ook zijn eerste langspeelplaat, “Morgenvroeg” het levenslicht. Eén jaar later zou Jan glansrijk de driejaarlijkse Grote Prijs Will Ferdy winnen. De toen verplichte legerdienst gooide roet in het eten en onderbrak zijn zangactiviteit. Een aantal van zijn collega’s zou in 1983 liedjes van hem zingen op een langspeelplaat als huldebetoon aan Jan, de lp “Jan Puimège” was een feit dankzij mensen als Ed Kooyman, Will Ferdy, Wim De Craene , Zjef Vanuytsel, e.a.
Dat Jan door zijn vroeg heengaan niet vergeten werd kreeg bevestiging door dat 10 jaar na zijn dood een CD verscheen met daarop zijn beste nummers, getiteld “ De Kleinkunst Kollektie van Jan Puimège”, zelfs nog eens 5 jaar later bracht men nogmaals een verzamel CD uit gewoon simpel “Jan Puimège” getiteld.
We herinneren Jan als een bijzonder en talentrijk zanger van mooie songs met inhoud. .

Bekijk de LP's in ons fotoalbum

101 VERHALEN OVER NORBERT, ZIJN HEY MEISJES, ZIJN SHOW,
ZIJN HEY GROEP, ZIJN HEY CENTER, RADIO MI AMIGO en VBRO

De oudere generatie in Nederland kent Norbert van Radio Mi Amigo en natuurlijk van de hitsong "En dat vergeet ik nooit" waarvoor hij zelf de tekst en muziek schreef, opgenomen in de GTB studio in Den Haag. Het nummer werd ook in het Duits uitgebracht en Gert Timmerman zong een cover die zelfs de titelsong werd van zijn "Greatest Hits" CD.
In België was en is hij gekend als zanger (o.a. met de evergreen "Liedje voor Mary Ann"), regisseur, producer, populaire radio DJ en van TV-interviews en optredens. Hij was de eerste Vlaamse zanger die Nederlandstalige beat- en popsongs bracht. In het Show Web vindt men weinig over Norbert. Voor 101 verhalen en veel meer : surf naar ons euromediArts NORBERT WEB

  KLIK OP DE FOTO HIERNAAST (origineel : 31 cm x 22.5 cm))
                    

copyright  ©  euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlieger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie