lola
BIO'S / VERHALEN / FOTO'S / EN WAT JE NOG NIET WIST VAN...
klik op de KNOP
hierboven voor
INTERNATIONALE
VERHALEN
 
OVERZICHT VAN
DE MEER DAN
100 PAGINA'S
VAN HET SHOW WEB
NORBERT en Eddy op BRT2 (nu radio2) en Radio Mi Amigo

Er was eens...een tijd dat "smartlappen" draaien op de BRT (nu VRT) totaal uit den boze was. Het cul- turele peil van de luisteraars zou dit niet overleven. En dus was ook Eddy Wally taboe op de zenders.
Het was dan ook revolutionair (het was tenslotte 1968) dat Norbert naar zaal "Chérie" (zie foto onder)van Eddy Wally in Ertvelde trok om er een hele re- portage op te nemen. Later zou Eddy om de haver- klap gevraagd worden door VRT Radio en TV.
Toen Norbert een van Mi Amigo's populairste DJ's werd trok hij voor een tweede maal naar Ertvelde op reportage. Hij gaf een klankbeeld van de zaal en de optredens en een uitgebreid interview met Eddy bij hem thuis boven zijn zaak (zie foto links).

GOEDE VRIENDEN....

Het gebeurde in " 't Hoekske", het gezellige bruin cafeetje van het Hey Center . Als Norbert er op een avond binnenstapte werd hij door alle aanwezigen uitbundig begroet met "een pintje voor mijn choede friend" (hierbij gebruikte men steevast een wat hoger stemgeluid) en door de barman met de glimlach voor de neus van Norbert gezet.
Toen die eindelijk geïrriteerd vroeg wat er hier allemaal aan de hand was kwam lachend het onverwachte antwoord : tijdens zijn radio- programma op de gewestelijke omroep had Eddy Wally een "plaatje" gedraaid van zijn "goede vriend" Norbert". Vandaar...
Norbert was aan het werk als producer in een opnamestudio in Ertvelde toen hij er rond 2000 Eddy voor het laatst ontmoette.

Meer op de webpagina's : Vlaamse Vedetten / Eddy bij de Belgian Club Florida USA /          Vlaamse Platenhoezen / Eddy in Amerika.

VAN AALTER
NAAR AMERIKA

Marc De Vlieger de enthousiaste me-dewerker en correspondent in de USA van het euromediArts Show Web is er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat Eddy Wally met zijn Ameri- kaanse connecties furore kon maken in de Benelux.
Marc zag Eddy elke woensdag op de markt in Aalter voor de deur van zijn moeder haute couture zaak "Norda". Hij groeide er op en als dus reeds als tienjarige knaap en de jaren erna ging hij elke woensdag met Eddy en Ma- rietje praten. Ze vertelden over mu- ziek, optredens en hoe groot het pu-bliek was. Eddy had in Ertvelde zijn zaal had en Marcj "The Nordas". Een  orkest voor danspartijen en feesten.
Marc zei altijd tegen Eddy : "Eddy, ik blijf niet in Vlaanderen. Ik wil de wereld zien". En dat heeft hij ook gedaan. Ed- dy stuurde hem altijd kaartjes. En twin- tig jaar lang kwam hij bij Marc in Flo- rida op bezoek. Al zijn kostuums zijn daar gekocht ook de ringen, hoeden en brillen. Alles kwam uit een klein winkeltje in Miami. Dankzij Marc staat Eddy Wally naast talrijke USA en internationale stars op foto's op onze euromediArts websites. 

 
Udo Montez in Norbert's Top Ten Music Hall..

In de eesrte Top Ten Music Hall die Norbert ontwierp en regiseerde was Will Tura de topvedette. In de tweede, die de ondertitel "Dansende Hit Parade" kreeg, kon Will zich, na zijn eerste tophit "Eenzaam zonder jou", geen weken meer vrijmaken, en dus werd Norbert nu ook de vedette van zijn eigen show.

Tijdens de show werd een showtafereel gepre- senteerd rond de populairste liedjes van het ogenblik. Natuurlijk kon ook een melodietje uit de "Sound Of Music" niet ontbreken. De decors waren van graficus Elie Verduyn. Joke Roets ontwierp de kleedjes, een exacte kopie van de kleedjes uit de film (zie foto links). Allebei ontwerpers behorend tot Norberts eigen productiegroep. De Hey meisjes en enkele piepjonge meisjes van het Hey Ballet vertolkten de kinderen van de familie "von Trapp". Udo Montez speelde rol van de kapitein-vader en de meisjes zongen met hem mee.

Luister naar "Edelweiss" uit de "Sound Of Music"
met Udo Montez, Norberts Hey Meisjes en zijn orkest Norberts Hey Toppers :

Belangrijk...

...dit was eind de jaren zestig. Met de Top Ten Musical bewezen de Hey Meisjes dat ze méér waren dan go go danseresjes. Ze hadden een degelijke balletopleiding, ac- teerden in diverse taferelen en zongen mee als background koortje. En alles gebeurde nog LIVE ! Op het geluidsfragment hiernaast is ook te horen dat Norbert's orkest ook toen al topmusici waren. Udo Montez was de gitarist-zanger van de band. Lees meer over de Top Ten Music Hall :

 

Een veelzijdige duizendpoot in ons Vlaams muziekwereldje. Hij werd geboren in het Westvlaamse Tielt op 2 augustus 1944 ( zelfde dag als Will Tura, doch 4 jaar later)
Hij begon als journalist bij het weekblad €œZondagmorgen". In 1969 begon hij zijn zangtalent te uiten met een eerste single "Leven, leven, laten leven". Bij het legendarische platenlabel kwam datzelfde jaar van hem ook "Kijk naar omhoog" uit, waarmee hij een nummer 1 plaats haalde in de Top tien der Nederlanden.

Erik kreeg begin jaren zeventig vooral bekendheid als uitgever en hoofdredacteur van het muziekblad "Hitorama". Hierdoor kregen onze eigen Vlaamse artiesten meer promotie in de pers. Erik ontpopte zich ook als presentator van diverse muzikale shows, hij was een tijdlang ook producer / manager van zanger Ignace. In mei 1980 presenteerde hij de Nationale artiestenparade ter gelegenheid van 5 jaar "Draai- schijf 105", het blad dat toen uitgegeven werd door onze redacteur Jean Brits..

Erik zou altijd blijven ijveren voor onze Vlaamse artiesten en zijn di- verse bezigheden kenden hoogten en laagten. Hij zou nog enkele muziekbladen proberen op te starten nadat in 1976 "Hitorama" overge- nomen werd door het jongerenmagazine Joepie van Guido Van Liefferinghe. Zonder de tel kwijt te raken bracht Erik zo'n 32 singles uit, en een CD. In het najaar van 1998 werd Erik het slachtoffer van een beroerte. De gevolgen hiervan zijn ons onbekend. In juli 2009 ter gelegenheid van het eerste Middelkerke-festival kreeg Erik een "Neptu- nus Award" voor zijn verdiensten met muziekmagazine "Hitorama" , dat een steun was voor de lancering van diverse zangcarrires van andere artiesten.

Meer op de webpagina's :  Vlaamse Vedetten / Vedetten ontmoeten vedetten / Benelux vedetten / Vlaamse Vedetten Fotoalbum / Vedetten vroeger en nu.

Het zat haar van jongs af in het bloed om mensen te entertainen met zang en dans. Ze nam deel aan de allereerste Grote Prijs Will Ferdy in 1966. Een jaartje later won ze de €œOntdek de ster" wedstrijd in Antwerpen.
Ze ging op tournee in Vlaanderen zichzelf begeleidend op de gitaar en zingend in wel zeven verschillende talen, daar kreeg ze de bijnaam de Vlaamse Joan Baez. De Vlaamse folk vierde hoogtij in die dagen en Cecile haar succesvolle zaal optredens hielden stand to het jaar 1973 toen het stiller werd rond haar.
In 1977 kwam ze in contact met Al Van Dam, o.m. producer van The Strangers. Dit zou uiteindelijk haar eerste langspeelplaat opleveren met daarop nummers als €œDonna, Donna", waarmee ze ooit €œOntdek de ster" won : €œBen jij vergeten"  een Nederlandstalige versie van €œTry to remembe".
Cecile trachtte gestaag verder te bouwen aan haar carrière, maar dit liep niet altijd van een leien dakje.

Begin jaren tachtig opende ze in het Kempische Viersel "Taverne De Kroon", alwaar ze kleinkunstavonden ten tonele bracht. In 1983 werd daar ook haar tweede langspeelplaat "Dag Stad" voorgesteld met een persvoorstelling en receptie. Onze redacteur Jean Brits had het genoegen ook daar aanwezig te zijn en er een tafel te delen met o.m. Anton Peters , steracteur en BRT producer, alsook met Willy Heynen, die de nieuwe lp geproduced had.
Twee jaar later zou diezelfde Willy Heynen ook haar derde lp mee boven de doopvont houden. Uit deze lp kwam ook de succes single €œ 'k Zou je voor geen geld van de wereld willen missen". En het ging maar door want in 1989 bracht het Vlaams audiofonds opnieuw een langspeler van haar uit in een productie van Willy Heynen, met als titel : €œIk hou van jou zoals je bent".
Als gelovige dame was ze een jaarlijkse eregaste op de Internationale militaire bedevaart naar Lourdes. Ze bracht er ondermeer gospels in vier verschillende talen voor een mensenmassa van 30   40.000 toehoorders uit zo'n 25 verschillende landen. In 1992 gaf ze de première van haar eerste theatershow, "Puur natuur", hiervan werd ook een CD uitgebracht met de liedjes uit de voorstelling.
Haar laatste CD was iets speciaals, gesteund door haar geloof zong ze liedjes over God en de steun die hij haar gaf. Deze religieuze  CD "Akkoorden van liefde" werd met Tars Lootens als begeleider uitgebracht.
Uiteindelijk zou Cecile wegens ziekte in 2006 stoppen met optreden en liep haar zangcarri"re ten einde.

Meer op de webpagina's :  Vlaamse Vedetten A/Z / Vedetten Fotoalbum / Vedetten Platenhoezen.

Geboren als Paula De Meyer op 13 januari 1948 te Lier, stond zij al op zevenjarige leeftijd op het podium. Haar vader was componist en muzikant en had een drukbezocht volkscaf aan het station in Lier, daar zette ze begeleid door papa haar eer- ste muzikale stappen. Ook samen met haar nam ze deel aan de zangwedstrijd van Radio Luxemburg en ze haalden de tweede plaats na The Strangers. Haar eerste single nam ze op in 1966 , "Vergeet me" getiteld. Daarna volgden nog enkele singles, zoals : "Mama mia" in 1969 en "Mijn tophit nr. 1" in 1970. In 1971 werd ze finaliste van de "Ontdek de ster" wedstrijd en kwam single nr.4 uit : "Ik lees in je ogen". Ze werd zangeres bij het orkest van Bobby Prins en werd uitgenodigd om op te treden met De Strangers ter gelegenheid van hun show "20 jaar Strangers". Samen met wijlen Jan Theys was ze assistent-spelleider van het programma "Melodin" in 1973. Daarna zou ze nog enkele

plaatopnamen maken bij de firma van Johnny Hoes en kreeg ze een vast contract bij de "Lach en een Traan Show"  met o.m. De Zangeres zonder Naam. Allerlei omstandigheden , zoals een zwaar auto  ongeval, de drukte van het caf en de radio-omroepen die haar negeerden, besloot Paula een punt te zetten achter haar zangloopbaan.
Meer op de webpagina's : Vlaamse Vedetten / Vedetten ontmoeten vedetten / Platenhoezen / Vlaamse Vedetten Fotoalbum.

copyright    euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlieger  |  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating
Vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web : 
stuur een e-mail naar de redactie