lola
 

Opname : GTB Studio's Den Haag.  Or- kest-leidng en arrangement : Harry van Hooff. Tekst en muziek : Norbert

De cijfers bewijzen onomstotelijk dat dit het meest verkochte Norbert liedje is. In 2004, 34 jaar na de eerste release, kon men het nog  op 14 verschillende verzamel-CD's vinden, zowel Nederlandse als Vlaamse. En dit in de  versie van Gert Timmerman of die van Norbert zelf.  Het liedje wordt als titelsong gebruikt voor de onlangs verschenen CD met alle hits van Gert Timmerman, en het is ook de titel van de 2-CD-box (1998) van Norbert die  "Youth Sound" binnenkort opnieuw uitbrengt.

 

EEN DRAMATISCH VERHAAL...
HET ONTSTAAN VAN EEN TOPHIT...

Het ontstaan van "En dat vergeet ik nooit" is een verhaal apart. Eind 1969 kreeg Norbert stemproblemen en con-sulteerde  wijlen Prof. Dr. van de Calseyde, een spe- cialist in 'mond-, oor- en keelziekten', Die was zelfs de arts van buitenlandse operasterren. Eerst dacht die dat het euvel  te wijten was aan "de popzanger zonder stemscholing", maar toen dit bij Norbert allerminst het geval bleek te zijn werd als oorzaak aan een teveel aan (bijna dagelijkse) optredens gedacht. Hij schreef 14 dagen stemrust voor. Norbert trok alleen naar een rustig vakantiehuisje in Limburg en...zweeg. Toen hij van het thuisfront bericht kreeg dat fans hem met hon- derden brieven, kaartjes en ruikers bloemen moed toe- wensten nam hij zijn gitaar en schreef zonder een woord te zingen een liedje om de

fans te danken : "En dat vergeet ik nooit". Dat het stemproblemen veel ernstiger was dan eerst gedacht, lees je op  een  andere pagina. Boven rechts een fragment van de hoes van de 1e LP met "Liedjes uit de Norbert Show". Op kant 2 was het laatste liedje "En dat vergeet ik nooit", want het is uit die LP dat Philips later het nummer als single zou uitbrengen. Bemerk dat Norbert zelf voor alle nummers de muziek en/of de tekst schreef.

SPROOKJE
Links de b-kant van "En dat vergeet ik nooi" : een poŽtisch klein-kunstnummer met mu-ziek van Norbert op een gedicht van Marc Swido. Ook dit nummer werd opgenomen in GTB Den Haag. Met  ook hier het studiokoor "The Hearts Of Soul".

GERT TIMMERMANN
Rechts de originele hoes van de single-versie van Gert Timmerman. Het nummer haalde de  de Veronica Top 40 en is ook de titelsong van zijn recente CD-box met zijn al zijn grote hits.

 

35 jaar geleden was het uitzonderlijk dat een platenfirma een nummer gezongen, en met muziek ťn   tekst door een Vlaamse zanger in Nederland uitbracht. "En dat vergeet ik nooit" was dan ook een liedje dat hitgevoelig was in Noord en Zuid. Rechts boven de Belgische persing (Polygram was de muzikale Philips dochter in BelgiŽ), en links boven de versie "made in Holland" die, moest iedereen toegeven, in stereo was en van betere geluidskwaliteit. Toen de in die tijd erg populaire Nederlandse zanger Gert Timmerman het liedje coverde (en hierbij de muziekband van Norbert gebruikte) was dit uiteraard  nadelig voor de verkoop van de Norbert single. Norbert had hier echter geen enkel bezwaar tegen.

 

BRT BOYCOT
Op de foto rechts Norbert en zijn Hey Meisjes brengen "En dat vergeet ik nooit" in de theatershow die inte-graal door de BRT werd uitgezonden. Het was een van de zeldzame keren dat men dit liedje op de Vlaamse zender kon horen. Veel 'progressieve' DJ's vonden het maar niks dat Norbert zich "verlaagde" om zo'n eenvoudig liedje op de plaat te zetten. Het "grote publiek"stelde hen netjes in het ongelijk...

BINNENKORT WEER VERKRIJGBAARR
YOUTH SOUND plant een heruitgave van de 2-box CD "En dat vergeet ik nooit", eind dit jaar of begin volgend jaar. In deze prachtig uitgegeven box :
2 CD's met alle Norbert hits en een reeks nog nooit op CD of plaat uitgebrachte songs gezongen door Norbert, of door vrienden als Paul Severs, Patrick Vinx, Eddy Govert en jonge Youth Sound artiesten.
2 albums met 96 blz. ( 2 x 48) liedjesteksten, verhalen, een biografie  en enorm veel unieke foto's.

MEER INFO BINNENKORT OP DEZE PAGINA !

 Menu Showbizz verhalen Liedje voor Mary-Ann 
NORBERT en
HARRY van HOOFF

Toen Norbert bij Philips een platen con-tract tekende liet hij het discuteren over centen over aan zijn road manager A-rnold (die hier uitstekend in was, hij werd trouwens later bankier). De enige voorwaarde die Norbert zelf stelde was dat hij met Bert Paige (van o.m. Bou-dewijn de Groot) of Harry van Hooff (op-komende arrangeur-componist-orkest-leider die o.m. succes had met Armand) wilde werken. Hij logeerde zelfs van Ha-rry en zijn toenmalig vrouwtje tijdens de opnamesessies en Harry kwam ook naar Brugge om met het orkest van Norbert de muzikale arrangementen, die hij ge-schreven had voor zijn Theatershow, in te studeren.

THE HEARTS OF SOUL

Het favoriete vrouwelijke studiokoor van Norbert waren "The Hearts Of Soul" : Patricia (helaas veel te jong overleden), Stella en Bianca zijn dan ook op vele Norbert songs te horen. Zo ook op de op deze pagina vermelde "En dat vergeet ik nooit" en op "Sprookje". Toen Norbert veel later als producer jonge talenten opnam deed hij nog steeds een beroep op Stella en Bianca, die dit uitzonderlijk voor hem weer een  koor vormden.

NORBERT en zijn
HEY MEISJES

Speciaal voor de Hey Meisjes die "En dat vergeet ik nooit" meedansten ont- wierp Joke Roets deze zilveren ballet-kleedjes en bijhorende zilveren panties. De stoffen en accessoires kwamen uit Londen en waren nooit gezien in ons land. Reken daarbij dat de lichtshow be- toverend was op al dat zilver..

De teksten op deze pagina werden verzorgd door Jan Dooms die ook de redactie verzorgt van het euromediArts Norbert web. Surf er even naar toe en

Surf naar de
NORBERT WEBSITE

copyright  ©   euromediArts   |  alle rechten voorbehouden   |   redactie : Carolien van der Weerd, Jean Brits en Marc De Vlierger 
|  origineel verantwoordelijk voor tekst, webdesign en grafiek : Marianne Dupont en Jos Verlinde
Gedeeltelijke of gehele overname van teksten en/of grafiek slechts na schriftelijke toelating vragen, suggesties, medewerking aan het Show Web :
stuur een e-mail naar de redactie