onze websites :  euromediArts  |  Service WebRadio WebTV WebFilm WebJaren 50's  WebNorbert WebZoeken op de websites

Showbizz verhalen

...pikant of interessant...
...over enkele internatio-nale, Vlaamse en Ne-derlandse vedetten uit gouden showbizztijden! Oogjes open en sna- veltjes dicht !

Vlaams Vedetten

van A tot Z  (1945 / 1990)
Unieke verzameling
Van alle Vlaamse artiesten die tussen 1945 en 1990 een plaat opnamen of optraden in een TV programma

Vedetten ontmoeten

...andere vedetten.
Gezellig samen ?
Het is echt interessant om vedettenfoto's van vroeger te bekijken en die te vergelijken met vandaag uitzien...

Muziekmagazines

van 1950 tot 1990
De populairste tijd- schriften : Internatio- nale magazines en de voornaamste Neder- landse en Belgische muziekbladen.

Orkest of DJ's

...op bals en thé-dansants.
Dansorkesten zoals coververbands, bigbands, rock- en beatgroepen bleven nog een hele tijd populair bij de organisatoren van bals en party's.

De discobars en DJ's veroverden echter stilaan de populairste danszalen en alleen een vedette werd nog door een orkest begeleid.

Een woordje vooraf :

45 jaar showbizz : van 1945 tot 1990.
door Marianne Dupont (stond als eerste lid van de redactie mee  aan de wieg van het euromediArts Show Web)
Wellicht ben ik een nostalgische meid, maar de showwereld van de jaren vijftig tot tachtig heeft me altijd meer geboeid dan het wat kleurloze, opgefokte en door marketing beheerste BV wereldje van tegenwoordig. Daarom een website over Vlaamse, Nederlandse en sommige Belgische en internationale vedetten, met foto's van, en wat commentaar bij, alle vedetten en sterretjes uit die die tijd. geen encyclopedie en/of uitgebreide biografie van de artiesten, hiervoor verwijzen wij desgewenst naar andere websites. De bedoeling is om foto('s) en een beknopte tekst te brengen van ALLE vedetten die in die 40 jaar een opname hebben gemaakt bij een kleine of grote platenfirma, of in een TV-programma optraden, of deel uitmaakten van een populaire groep, show, orkest, of als DJ..
En om de traditie van onze website verder te zetten : alle hulp van bezoekers (plaatjes en teksten) is welkom ! Alle commentaar, sug- gesties, correcties en scans van foto's en platenhoezen : stuur ons een e-mail (eventueel met bijlagen). Klik hiervoor in de hoofding van deze webpagina op de link : "CONTACT".

         KLIK ook eens op de afbeelding hiernaast :
Show Web Redactie (klik op de foto) :
Carolien van der Weerd (ZA)   |   Dennis Garcia (GB / NL)   |   Eddy van Mouffaert   |   (B) Marc De Vlieger (USA)  |   Jean Brits (B)  |   Cor de Jong (NL)
    Copyright (c) euromediArts. All rights reserved   |   Chief editor : Jean Brits   |   Design by Carolien van der Weerd   |   Original design : Jos Verlinde

redactie euromediArts Show Web